A Biharitár egy olyan adattár, ahol az egyesületi dokumentumokhoz, rendezvényfotókhoz, hasznos dolgokhoz férhetnek hozzá a tagok. Azért hoztuk létre, hogy a kirándulások képeit eredeti méretben bárki le tudja tölteni, továbbá a tagok által készített fotókat bárki meg tudja osztani a többiekkel anélkül, hogy adathordozón küldözgetnénk egymásnak.

Mielőtt használnád, kérlek szánj néhány percet az alábbi útmutató elolvasására! Néhány év tapasztalata után azért írtuk, hogy ne legyen semmi gondod a használatával.

 

Letöltés:

Ha letölteni, böngészni szeretnél, lépj be a fenti "Belépés" gombra kattintva, és böngészőn keresztül, közvetlenül hozzáférhetsz a fájlokhoz a felhasználónév és jelszó megadása után.

Felhasználónév: biharitar

Jelszó: e-mailben elküldtük minden tagnak (azonos a feltöltésével). Ha már nincs meg, kérd Kimicitől vagy HegeZolitól.

 

 

A fájlokat a jobb egérgomb: "cél mentése más néven" paranccsal mentheted le a gépedre. A képek könyvtárban található sok-sok képet nem kell egyesével letöltened, ha használod a következő ingyenes letöltésvezérlő programot:

 

Firefox használóknak ajánlott még a Download Them All kiegészítő.

 

Ne feledd: egyszer a Flashgetnek meg kell adni a felhasználónév/jelszó adatokat, különben nem tud csatlakozni! (login to server résznél)

 

További lehetőség a letöltésre az FTP, melyről lejjebb, a Feltöltés résznél olvashatsz. Szerencsére a kapcsolatok száma a jelenlegi szolgáltatónknál nem korlátozott, így bátran használhatod le és feltöltésre egyaránt.

 

 

Feltöltés:

Ha szeretnéd megosztani a többiekkel is a legutóbbi rendezvényen készült képeidet, vagy bármilyen más adatot, használj FTP-t. (legismertebb a Total Commander, de inkább a FileZilla-t ajánljuk, mert többet tud).

A feltöltés előtt azonban csökkentsd a képek méretét maximum 1 mb-osra (darabonként), hogy ne teljen be a tárhely hamar, ne legyen egy nap, míg feltöltöd a képeket, és könnyen letölthesse bárki a képeket, ne kelljen órákig várni. A képek gyors átméretezéséhez használj "fast photo resizer" programot, pl ezt: Faststone.

A dokumentumokat a megfelelő alkönyvtárába tedd, hogy átlátható legyen. Vigyázz, hogy ékezetes betűk (á é í ö ő ú ű) ne legyenek benne, mert nem lesz elérhető a fenti "Belépés" gomb utáni böngészőben!

Ha rossz könyvtárba töltöttél, a komolyabb kliensekkel (FileZilla) egy mozdulattal át tudod helyezni a fájlokat. Néhány program (pl. Total Commander) erre nem képes.

Az FTP használatáról bővebben ITT olvashatsz.

 

Kiszolgáló: bergman.dima.hu

Felhasználónév: biharitar

Jelszó: e-mailben elküldtük minden tagnak (azonos a letöltő oldaléval). Ha már nincs meg, kérd Kimicitől vagy HegeZolitól.

 

 

Elsőre talán bonyolultnak tűnik, de nem olyan nagy ördöngösség a fentiek használata. Két olyan kapcsolattípusról van mindössze szó, amit ma már egy kezdő Internetezőnek is tudni kell.  Ha mégsem megy, segítségért, vagy kérdéseiddel keresd bátran Kimicit vagy HegeZolit!

 


Az oldalt Kimici és HegeZoli, a Bihari Természetbarát Egyesület tagjai készítik. Minden grafika, kép, szöveg a szerzők tulajdonát képezi, felhasználása esetén kéretik megdobni egy e-maillel. Kritika, vélemény, miegymás a Kapcsolat menüpont alatti elérhetőségre vagy a Fórum-ba!

– 2006 ~ 2010 –