Rendezvénynaptár

2008.12.27 -
2008.12.30
Vlegyásza-Bihar hegység nomád gerinctúra (Godjan-Expedíció helyett)
   
Az eredetileg tervezett Godjan-expedíciót a Bihar hegységbe szerveztük át, mivel a felkészítő túrán kiderült, nem mindenki erőnléte és felszerelése megfelelő a Godjan-ra, ami feleslegesen növelné a kockázatot. Bár a Bihar nem Godjan, mégis garantálhatom, hogy senki nem fogja megbánni a módosítást.
A feltételek lényegében nem változtak, mindössze annyival egyszerűsödött a túra, hogy több menekülési/mentési lehetőség van, a Vlegyásza civilizáltabb.
Ennek függvényében a túra bázisa a valamivel több, mint 1000 méteren található Havarrogoz (Rogojel) falu lesz, itt hagyjuk az autókat. Tavaly már jártunk itt, a kocsik jó helyen lesznek.
Autósok figyelmébe: HÓLÁNC kötelező! Tavaly is csak úgy tudtunk felmenni a faluba!
Innen gyalog haladunk egészen a Vlegyásza csúcsáig, majd tovább haladva gerinctúrázunk egészen addig, amíg időnk engedi. A túrán számos 2000 métert megközelítő csúcsot fogunk majd megmászni.
A szállás minden éjszaka sátorban lesz, esetleg ha találunk valahol esztenát (nyári pásztor deszkakunyhó), abba is beköltözhetünk. A sátrazás adja a túra hangulatát, másrészt ha már cipeljük a tartozékokat, legyen haszna is!

A túrát tervezi:
- Füli
- Norbi
- Nina
- Meli
- Misi
- Nagy Anikó
- HegeZoli
- Hegedűs Csabi (?)
- Jankuly Imi (?)
- Veres Peti (?)


Essen szó a felszerelésről:
Ruházat:
legalulra: next to skin réteg (aláöltözet), ami a melegen tartáshoz, és az izzadtság elvezetéséhez kell. Megoldható sztrecs műszálas pólóval, illetve kötött harisnyával is.
erre jön a polár réteg: a felső testre hosszú ujjú póló és pulcsi (bármilyen meleg ruha, a polár a legjobb). A lényeg, hogy ne ázzon el az izzadtságtól.
kívülre pedig: protector réteg. Ez a felsőtesten kapucnis eső-szélálló, hőtartó, páraelvezető dzsekit, a lábakon extrém (kantáros, beépített kamáslis) nadrágot jelent.
feltétlenül kell még:
- zokni (több pótzoknival!) /egy vastag vagy két vékony ajánlott a bakancsba/
- kamásli (minél nagyobb)
- 4 évszakos bakancs (jól leimpregnálva, de úgyis beázik...)
- sapka, sál, kesztyű
és erősen ajánlott: polár maszk (mint az autóversenyzőknek, csak a szem részen legyen nyitott). Ez éjszakára mínusz fokokra, illetve a nappali hóviharra nagyon jó szolgálatot tesz.
Jó, ha van nálad: símaszk

Felszerelés:
- mínusz 10 fokos komfortfokozatú hálózsák. (izolációs zsákkal javítható a foktartomány, ha nem vagy biztos benne, hogy elég lesz-e)
- zárt cellás (isomat) polifoam vagy önfelfújódó derékalj
- sátor (ezt mi biztosítunk mindenkinek)
- gázfőző és palack
- termosz
- vékony falú bögre
- fejlámpa
- kanálgép, bicska
- 1 db 1,5 literes ásványvizes flakon
ajánlott még:
- mini eü doboz, magnézium, kálcium, fásli, stb az ismert panaszokra, betegségekre
- heveder. Bármire jó, ha viszont kitör a hóvihar, vagy köd van, ezzel haladunk (méteráru boltban lehet kapni nem rugalmas táskahevedert /amivel a táska vállpántját húzod meg/, kb 3,5 métert érdemes venni belőle, 160 Ft métere)
- hótalp. Szerintem a csapatban senkinek nem lesz hótalpa, mivel drága és körülményes beszerezni, de látni fogjátok, hogy mennyivel másabb derékig érő hóban felfelé mászni...
- személyi igazolvány, vagy útlevél

Ha tudsz, hozz:
- fényképezőgépet

Lesz nálunk:
- gps


Szállás:
sátorban, vagy esztenában. Ennél civilizáltabb helyekre nem megyünk.

Ivás:
a vizet patakokból, forrásból, "gleccserpatakból", vagy hó olvasztással nyerjük. 1,5 liternél nem érdemes többet cipelni.

Étkezés:
készétel konzervek, levesporok, TEA (és alkatrészei), kolbász, sajt, szendvicsek, töménytelen mennyiségű csoki, édesség, keksz, műanyag dobozban.
Nem ajánlott: készételek, habos sütemények, gyenge csomagolású termékek, befőttes üveges dolgok.
... (további részletek a helyhiány miatt e-mailben)
   

  Vissza a rendezvénynaptárhoz

  Drucken Nyomtatóbarát változat

Adj hozzá új rendezvényt a szerkesztő segítségével.

Okt - 2008
Ma
Ke Sz Cs Sz Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9

A korábbi évek rendezvénynaptárait itt találod:

- 2007.

- 2006.

 

BM1 BM2

 


Az oldalt Kimici és HegeZoli, a Bihari Természetbarát Egyesület tagjai készítik. Minden grafika, kép, szöveg a szerzők tulajdonát képezi, felhasználása esetén kéretik megdobni egy e-maillel. Kritika, vélemény, miegymás a Kapcsolat menüpont alatti elérhetőségre vagy a Fórum-ba!

– 2006 ~ 2008 –