Rendezvénynaptár

2010.08.07 I. Bihari Családi Sokadalom, Berettyóújfalu
   


I. Bihari Családi Sokadalom

Helyszín: Berettyóújfalu, Népliget (rossz idő esetén: Művelődési Központ)
Időpont: 2010. augusztus 7. szombat, 10-17 óráig
Részvétel: ingyenes!

Az I. Bihari Családi Sokadalom a Bihari Természetbarát Egyesület szinte már hagyományos családi rendezvényének berettyóújfalui programja.
A rendezvény Az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség és Berettyóújfalu Város Önkormányzata között létrejött „Berettyóújfalu az egészséges város” (ÉAOP-5.1.1/D-2f-2009-0005) jelű projekt soft eleme.

A Sokadalom a környezetszemléletű aktív kikapcsolódásra épít, melyen a család minden tagja, a legkisebbektől a legnagyobbakig érdeklődési körének megfelelő programot találhat.
A programokon, versenyeken, kupákon a nevezés, részvétel ingyenes. Minden program résztvevőjét apró ajándékokkal jutalmazzuk, míg a Bihari Természetbarát Kupa I-VI. helyezettje, illetve a rekeszmászó verseny győztese további kupával, és értékes nyereményekkel gazdagodik.

A sport, kultúra, környezetvédelem terén az alábbi programokkal várjuk a kikapcsolódni vágyókat:

Egész napos programok (10-17 óráig):

Játéksarok nem csak gyermekeknek:
A nem csak kicsiknek szóló játékainkon a kézügyesség mellett a szülők kobakjára, és erejére is szükség lesz, igazi csapatmunkában!
Nem árt egy jó adag türelmet is hozni, mert játékaink kitűnő gyerekmágnesként hatnak a kisebbekre!
- diótörő
- faltörő kos
- bíbictojás
- békafogó
- bihari látnivalók kirakója
- bihari térképkészítés
- kukacfogó
- pipakatapult

Arcfestés
Gyakorlott arcfestőink készen állnak arra, hogy az általad megálmodott, vagy kiválasztott motívumot az arcodon is megjelenítsék. A nagyobbak se búsuljanak, vállra, karra is fog a festék!

Kézműves alkotóház
Népművészeink segítségével gyermekektől a felnőttekig bárki elsajátíthatja a gyöngyfűzés, rongybaba készítés, nemezelés, gyertyamártás fortélyát.

Rekeszmászó verseny
Építsd fel a saját győzelmedet! Biztosított körülmények között kipróbálhatod, hogy milyen magasra tudsz mászni a magad alá rakosgatott boros rekeszeken. A három legmagasabbra építkezőt a páratlan kilátás mellett értékes tárgynyereménnyel is jutalmazzuk!
Korhatár: 10 év fölött.

Környezetvédelmi információs stand
2007 őszén városunkban és környékén is bevezetésre került a szelektív hulladékgyűjtés. Az információs standon mindenki választ kaphat a szelektálással, gyűjtéssel, környezetvédelemmel kapcsolatos kérdéseire.

Zöld-totó
Most mutasd meg, mit tudsz! Környezetbarát módon helyben újrahasznosuló, 13+1 kérdést magába foglaló tesztjeink a környezettudatos élet minden területére kiterjednek. A teszteket helyben át is beszéljük, hogy minden kérdésre választ kaphass.

Hulladékgazdálkodj okosan!
A szelektív gyűjtés szabályait nem elég meghallgatni, ki is kell próbálni! Az előre kikészített válogatott hulladék és a mini kukák segítségével bárki elsajátíthatja a gyakorlatban is a szelektív gyűjtés mikéntjét, egyúttal bepillantást nyerve a legfejlettebb szelektálás módszerébe.

Gyógyító Sátor
A Természetes Gyógymódok Egyesülete népi gyógyászai révén bárki ingyenesen részt vehet frissítő csontrakáson, inazáson, masszázson, megismerkedhet a hagyományos népi gyógymódokkal, krémekkel, életmód tanácsokkal gazdagodhat.


Napközben:

10-11.00: Helytörténeti természetbarát séta
...

A program további része itt olvasható:
I. Bihari Családi Sokadalom

Szervező: Bihari Természetbarát Egyesület
Bővebb információ: www.biharite.hu
Kapcsolat: 30/408-9989
   

  Vissza a rendezvénynaptárhoz

  Drucken Nyomtatóbarát változat

Adj hozzá új rendezvényt a szerkesztő segítségével.

Okt - 2010
Ma
Ke Sz Cs Sz Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7

A korábbi évek rendezvénynaptárait itt találod:

- 2007.

- 2006.

 

BM1 BM2

 


Az oldalt Kimici és HegeZoli, a Bihari Természetbarát Egyesület tagjai készítik. Minden grafika, kép, szöveg a szerzők tulajdonát képezi, felhasználása esetén kéretik megdobni egy e-maillel. Kritika, vélemény, miegymás a Kapcsolat menüpont alatti elérhetőségre vagy a Fórum-ba!

– 2006 ~ 2008 –