Rendezvénynaptár

2012.07.15 Szélső Érték Természetbarát Kultúrális Találkozó - Sportnap
   
Sport programok Vasárnap:

Baráti futás
A Szélső Érték találkozó vasárnapi sport napja a nagy népszerűségnek örvendő Baráti Futással indul. Szeretettel várunk minden kocogni, görkorizni, bringázni vágyót egy reggeli bemelegítésre. A kocogást a rajtban a Pille Szikvíz szódájával frissítjük! Remélem összefutunk!
Útvonal: Népliget – Kádár utcai kerékpárút – Tűzoltóság és vissza.
Indulás: 8.30
Találkozó: Népliget, Csónakázótó szigete

Városnéző séta
Tarts velünk egy könnyű városi sétára, ahol a városban található műemlékeket, köztéri alkotásokat, nevezetes épületeket, természeti értékeket keressük majd fel „idegenvezetővel”, röviden ismertetve történetüket. Ismerd meg te is lakhelyed, tudj meg többet a múlt ma is álló emlékeiről!
Indulás: 10.00
Találkozó: Népliget, Csónakázótó szigete

Gyalogtúra
A túrázás szerelmesei a találkozó alatt is hódolhatnak kedvenc elfoglaltságuknak. Gyalogtúránk célja Bakonszeg látnivalóinak felkeresése. Túránk során felkeressük Kádár Vitéz sírját, Bessenyei György egykori lakóházát, a Nadányi-Miskolczi kúriát, valamint a tájházat. Végül vizek mentén, a Remete-tó és Kék-Kálló zöld sávjában térünk vissza Berettyóújfaluba.
A kirándulásra élelmet, innivalót, napvédőkrémet hozz magaddal!
Útvonal: Népliget – kerékpárút – Berettyó-gát szentmártoni oldala – Bakonszeg (Kádár Vitéz sírja, Nadányi-Miskolczi kúria, tájház, Bessenyei emlékház) – Kék-Kálló partja - Berettyóújfalu
Indulás: 10.00
Találkozó: Népliget, Csónakázótó szigete
Táv: 23 km

Kerékpártúra
A drótszamaras lovagokal idén visszavonulunk Bihar egyetlen erődítményébe, Nagykereki várába. Portyázásaink során felkeressük a Kismarjai templomot is, majd Pocsaj érintésével hazatérünk. A kirándulásra kerékpárjavító készletet, élelmet, innivalót, napvédőkrémet hozz magaddal!
Útvonal: Népliget – Berettyó-gát – Váncsod – Bojt – Nagykereki – Kismarja – Pocsaj – Hencida – Szentpéterszeg – Berettyóújfalu
Úttípus: aszfalt és földút
Javasolt kerékpár: MTB
Indulás: 10.00
Találkozó: Népliget, Csónakázótó szigete
Táv: 70 km

Vízitúra
Bakonszegi indulással újra meghódítjuk a Keleti-Főcsatorna déli szakaszát.
A részvétel feltétele az előzetes regisztráció, melyet pénteken, és szombaton a találkozó információs standjánál tehetsz meg, az esetleges autós kapacitásod feltüntetésével! A túrán csak úszni tudók vehetnek részt, 18 év alatt írásos szülői beleegyezéssel. A részvételi lehetőség a hajók kapacitásában korlátozott, azok feltöltése a regisztráció sorrendjében történik.
A startra történő kiutazást, és a Népligetbe történő visszautat a jelentkezők autójával közös szervezésben oldjuk meg. Evezési tapasztalat nélkül kenus, míg gyakorlottabb vízitúrázóknak a kajakos részvételt javasoljuk.
A kirándulásra élelmet, innivalót, napvédőkrémet, és némi útiköltséget (néhány 100 Ft) hozz magaddal!
Indulás: 10.00
Találkozó: Népliget, Csónakázótó szigete
Táv: 15 km

A rendezvényeken a részvétel ingyenes. A vízitúra esetében az információs standon történő előzetes regisztráció kötelező, míg a többi túranem esetén javasolt. Szervező: Bihari Természetbarát Egyesület
   

  Vissza a rendezvénynaptárhoz

  Drucken Nyomtatóbarát változat

Adj hozzá új rendezvényt a szerkesztő segítségével.

Ápr - 2012
Ma
Ke Sz Cs Sz Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

A korábbi évek rendezvénynaptárait itt találod:

- 2007.

- 2006.

 

BM1 BM2

 


Az oldalt Kimici és HegeZoli, a Bihari Természetbarát Egyesület tagjai készítik. Minden grafika, kép, szöveg a szerzők tulajdonát képezi, felhasználása esetén kéretik megdobni egy e-maillel. Kritika, vélemény, miegymás a Kapcsolat menüpont alatti elérhetőségre vagy a Fórum-ba!

– 2006 ~ 2008 –