Műanyag ablak – ne ijedjen meg, nem bánt!

Lakásunkban a különböző takarítások vagy csupán a hétköznapi élet folyamán is történhetnek bizonyos balesetek, amik enyhén szólva megdobogtatják a szívet, ha hirtelen hatásnak vagyunk kitéve.

Az egyik ilyen dolog az az eset, amiről nem sokan beszélnek, viszont igen sok esetben előfordul ablaknyitáskor. Az ember, mindennapi teendői közben, gyorsan az ablakhoz ugrik, hogy engedjen be egy kicsivel több friss levegőt. Amikor azonban át akarja váltani bukóról nyitottra a műanyag ablakot, hirtelen olyan érzése támad, mintha az ablak ráesne. Egyszer csak ott találja magát egy átlag hétköznapi művelet helyett az életéért küzdve, és szemtől szembeni harcot vív, mert életére támadt a hírhedt “műanyag ablak”. Mintha csak egy képregényhőssel szembe támadó főgonosz gúnyos beceneve lenne, a probléma azonban reális annak ellenére, hogy milyen utólag milyen viccesen hat maga a szituáció. Na, de komolyra fordítva a szót, nyilván sikerült visszazárni Önnek is az műanyag ablakot a kellemetlen eset után, ugyanis nem gondolnánk, hogy fél kezével a nyílászárót tartva böngészi az internetet. megoldás után kutatva. A kérdés csupán az, hogy mi lehet az oka ennek, és hogyan megoldható, hogy a következő meccset szkippelhessük?

Két lehetőség van, és az első esetben még viszonylag könnyen megoldhatjuk a problémát. Ekkor ugyanis a bukóollóban lévő záróelem nem éri el a reteszt, így a műanyag ablak nem rögzül megfelelőképpen a helyén. Könnyűszerrel meg lehet oldani a hibát a szárny megemelésével, ha nem a sarokpánt a hibás.

A másik, és egyben költségesebb eset az lehet, amikor a bukóollóban lévő retesz nemes egyszerűséggel eltört, így sajnos a megoldást egy teljesen új olló vásárlása és cseréje tudja szolgáltatni.

Persze így a cikkünk végére le szeretnénk szögezni, hogy a műanyag ablak nem az ellenségünk, és jó beállítások által könnyen megszelidíthető egyed. Ami meg a múlt harcait illeti, találó közmondás erre az, hogy: “Ami nem öl meg, az megerősít!”

Vélemény, hozzászólás?