A divat, mint vonzerő

A divatnak számos területen van titkos fegyver, hatalom a kezében. Egyrészt meghatározza a társas érintkezéseket, hiszen íratlan szabályként pásztázzák egymáson az emberek, ki-mennyire halad a korral, ki-mennyire érzi a trendet, és ezt mennyire fejezi ki öltözéke.

Aki régimódi stílusban jelenik meg rendszeresen, arról az süt, hogy egy letűnt kor embere. Attól még szerethető, lehet izgalmas vele beszélgetni, de az sem mindegy, hogy hány éves. Egy idősebb embertől már nem feltétlen várja el a társadalom, hogy nagyon kövesse a legújabb trendeket, viszont nagyon szimpatikusak az olyan idős ősz hajú hölgyek és urak, akik akár elegáns, akár vagány stílust viselnek, van egy fiatalos, üde, friss kisugárzásuk. Ez biztosan példát statuál a fiatalabbak számára is, hogy idős korban is lehet megnyerő és életteli az ember.

Ennek ellentétét képezik azok a fiatalabbak, akik viszont öregesen öltözködnek, nem fordítanak különösebb gondot a fiatalos, fitt megjelenésre. Ez taszító, hiszen a fiatalság önmagában lehetne egy vonzerő, rossz azt látni, amikor valaki eldobja ezt a kincsét, és koravén állapotba szorítja magát nemtörődömségével, vagy érdektelenségével. A divat nem kell, feltétlen azt jelentse, hogy a legőrültebb trendeket is követni kell, ami épp kijött a divatbemutatók vörös szőnyegein. Van, ami csak oda való, és nem a hétköznapi életbe, hiszen a divat világa is egy művész világ. De a divatot stílusosan követni igenis követendő példa és vonzerő!

Vélemény, hozzászólás?