A Magyar Falu Program célkitűzései

Találjon otthonra Ön is a magyar vidéken! Számunkra a falu nem a múlt, hanem egyben a jövő is. A Magyar Falu Programot pontosan annak az érdekében hozták létre, hogy ezt a célt szolgálja, és a különböző településeken egyre élhetőbb legyen az élet.

Ugyanis jó olyan helyen élni, ahol ismernek és szeretnek bennünket az emberek, és közösen munkálhatjuk közösségünk ügyét, például új dolgok építésével. A Magyar Falu Program egy vidékfejlesztéssel foglalkozó pályázati program, amelynek tevékenységi köre számos területre kiterjed.

Magyarország Kormányának a célja a Magyar Falu Program megvalósítása által, hogy fokozza az egyes települések népességmegtartó és népességnövelő erejét.

Az „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése” pályázat által Magyar Falu Programnak a célja, hogy a vidéki kistelepülések lakossága gyermekeinek segítse az egészséges testi és lelki fejlődését, emellett pedig biztosítson lehetőséget generációktól függetlenül a szabadidő tartalmas eltöltésére. Ennek keretén belül a pályázati kiírás célja, hogy elérhetővé váljon minél több kistelepülésen változatos játékokkal felszerelt játszóterek létesítése, és minden óvodában megvalósuljon a megfelelő felszerelések és eszközök beszerzése, illetve a meglevő óvodai játszóudvarok felújítása is egy fő cél.

A Magyar Falu Program létrehozói tisztában vannak azzal, hogy mindez elengedhetetlen a kisgyermekkori nevelés hatékony fejlesztése szempontjából. Ennek eredményeként a létrehozott létesítmények hozzájárulnak a fiatal generáció fejlődési lehetőségeinek javulásához, ennélfogva a vidéki élet is vonzóbbá válik a különböző családok számára.

Vélemény, hozzászólás?