Álommeló az árufeltöltés?

Sokan ábrándulnak ki aktuális munkakörükből, még ha egykor az volt a hőn áhított álommeló is. Sok álommeló válik sajnos egy idő után rémálommelóvá, hiszen vagy nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, vagy délibábokat kergettünk, és nem láttuk reálisan az adott munkakört.

Nem probléma, csak tanulópénz. Itt most nem cél egy újabb álommelóval kecsegtetni, vagy elkalauzolni a munkakörök édenébe, inkább csak egy gondolatébresztő realista játszmába való meghívás. Hiába sokszor a hangzatos munkakörök és céges kampányok, a valóság utána nem kecsegtetőbb, mint bármilyen átlagos munkakörben. Inkább azt érdemes átgondolni, milyen életszakaszban vagyunk, alkalmasak vagyunk-e éppen egy karrier építésére, hosszútávú munkakörben való folyamatos bizonyításra és helytállásra?

Készen állunk-e az újabb és újabb kihívásokra és munkahelyi cicaharcokra a ranglétrán való felfelé teperés érdekében? Vagy szeretnénk átmenetileg megpihenni, és úgy keresni pénzt, hogy kiszámítható, mégis könnyebb és rendezett munkát végzünk? Mint amilyen például az árufeltöltés. Álommeló? Nem. Létezik álommeló? Ritkán. Kiszámítható? Igen. Lehet vele pénzt keresni? Igen. Árufeltöltés során a feladatkör egészen könnyen elsajátítható, mégis igényel egy talpraesett személyiséget a feladat. Az árufeltöltő feladatai közé tartozik a polcok feltöltése, az áruk rendezetten és tisztán tartása. Fontos a selejt áruk lecserélése, az új termékek kipakolása, rendtartás a sorokon és polcokon, és a kihelyezett készlet szemmel tartása.

Az árufeltöltő nem unatkozik munkavégzés tekintetében, azonban, miután már határozottan és magabiztosan elsajátította a feladatokat, nem kell görcsölnie munkáján. Az árufeltöltő feladatait gazdagítják még a termékek címkézései, az árváltozások kezelése és a táblák kihelyezése, valamint műszak elején és végén a visszáru szétválogatása. Továbbá, a vásárlók számára való készséges rendelkezésre állás, a termékek helyének megtalálásával, és egyéb kérdéseikkel kapcsolatban. Ha érdekli az árufeltöltés, mint kiszámítható és rendszerességet adó munka, a biztoskesz.hu oldalán érdemes körülnézni!

Vélemény, hozzászólás?