A műfű lerakása házilag is megoldható

Vannak helyek, ahol a műfű az egyetlen lehetőséget jelenti, ha zöldfelületet szeretnénk kialakítani. Például ilyen lehet egy elöregedett talaj, vagy akár a terasz, erkély. Házilag is megoldható a műfű lerakása, azonban érdemes tisztába lenni, melyek azok a területek, amikre ilyenkor figyelni kell.

Például arra, hogy kültéri vagy beltéri műfű lerakására kerítünk éppen sort. Mind a két esetben más szempontok a mérvadóak. Kültéri műfű lerakása esetén nagyon fontos figyelni az esővíz elvezetésére és a talaj lélegzésére is. Beltéri műfű lerakása esetén pedig más a hátoldal kialakítása, mert itt nem a vízszivárgás elvezetésére lett kitalálva, ilyenkor sokszor nem kell a rögzítésről gondoskodni.

A műfű lerakását elsősorban olyan helyeken javasolják, ahol vagy nem terem egyáltalán természetes fű, vagy éppen csak alig tud kinőni, vagy nem tudunk kellő időt és energiát fordítani a pázsit gondozására. Amikor műfű lerakására kerítünk sort, az alábbi szerszámokra és anyagokra lesz szükségünk otthon: késre, vagy sniccerre, rögzítő tüskékre, homokra vagy murvára, öntapadós illesztőszalagra, valamint geotextilre. A gondozását a tisztítás és a seprés együttese teszi ki, a tisztításban a slag lesz a legjobb barátunk.

Slaggal a porosodást is könnyen eltüntethetjük, és a fű a víz hatására vissza is nyeri eredeti szép zöld színét. Ha nagyon nagy a hőség, akkor lehet a műfüvet is locsolni, a nedvesen tartást a kvarchomok is segíti ilyen esetben. Ha esetleg gombásodás fordulna elő, akkor speciális irtószerre lesz szükségünk a kezeléshez. A grassland.hu oldalán belga minőségű műfüveket vásárolhatunk, melynek köszönhetően biztos garanciával és hosszabb élettartammal számolhatunk.

Vélemény, hozzászólás?