Milyen eredmények érhetők el a motivációs térkép kitöltését követően?

A cégvezetők számára elengedhetetlenül fontos a munkavállalók motiválása, motiváltan tartása, azonban ez nem is olyan egyszerű, pláne, ha egy adott alkalmazottról valamilyen oknál fogva nem derül ki, hogy milyen feladatokat végez szívesen,  ebből adódóan pedig nem tudja neki a felettese a neki legmegfelelőbb feladatkört kijelölni.

A VIP Coaching Cerner által biztosított motivációs térkép teszt kitöltésével ez a probléma orvosolhatóvá válik, ugyanis pontosan az mérhető fel egy motivációs térképnek a segítségével, hogy az adott munkavállalót mi hajtja, mi miatt dolgozna szívesen. Ez a motivációs térkép teszt nem a kvalitásokat méri, hanem az egyén talán tudat alatti hajtóerejét, energiáját melyeket, ha munkahelyi beosztással, feladatokkal, projektekkel erősítenek, akkor azok ösztönzőleg hatnak majd a teljesítményére, munkakedvére.

Ahhoz, hogy ezt pontosan fel tudja mérni egy felettes nem elég a szakmai tapasztalat, bár sokan már olyan kifinomult érzékkel rendelkeznek, annyiszor láttak már karón varjút, hogy viszonylag egyszerűen felmérik, hogy az adott ember milyen beosztásban lesz a legjobban hasznosítható a cég életében.

Azonban mennyivel egyszerűbb lenne, ha nem kellene ehhez egy három hónapos gyakornoki időre felvenni az embert, hanem már az állásinterjú egy fázisaként kitöltetnék vele a motivációs térkép tesztet, mely egyértelműen megmutatja, hogy vezetői ambíciók rejlenek-e benne, esetleg feladatteljesítőként látnánk-e nagyobb hasznát, vagy épp a független kreatív elme szerepét tudná-e ügyesebben ellátni?

Vélemény, hozzászólás?