Praktikum és esztétika, avagy laminált padló a lakásban

Sokan keresnek házfelújítás vagy házépítés során olyan megoldásokat, melyek nem kerülnek túl sokba, de mégis esztétikusak. A melegburkolat kiválasztásánál a laminált padló tökéletes választás lehet azok számára, akik szeretik, ha a lakásban sok természetes anyag veszi őket körül.

Gyönyörű erezetű darabokat lehet találni, de akinek ez már sok lenne, tükörsima, fényes felületű laminált padlóból ugyanúgy széles választékot lehet találni a szaküzletekben. A színek sokasága segít nekünk abban, hogy minden mindennel harmonizáljon, vagyis a falak színével és a bútorokkal azonos stílust tudjunk vásárolni, s ne a padlófelület határozza meg a berendezési tárgyak kiválasztását. Az egészen világos színtől kezdve a sötétbarna, sőt, szinte fekete árnyalatba áthajló színek egyaránt megtalálhatóak a legtöbb üzletben, s ezek közül is nagyjából százféle közül választhatunk.

A laminált padló másik előnye, hogy különböző vastagságban és kopásállóság szerint kapható, így a nagyobb igénybevételnek kitett helyiségekben és a kevesebbet használt szobákban ugyanolyan tartós eredmény érhető el lehelyezésük után. Takarítása rendkívül praktikus, hisz míg egy mutatós süppedős szőnyeg igazi kihívás elé állítja az embert, itt a tisztán tartásához elegendő nem túl bő, langymeleg vízzel átmosni a felületet, s az ugyanolyan szépen ragyog, mint előtte.

Ha olyan helyiségbe is szeretnénk laminált padlót lefektetni, ahol gyakran tologatjuk rajta a bútorokat, mint például az étkezőben, a kopásállóság és a laminált padló vastagsága mellett azon is érdemes elgondolkodni, hogy fényes vagy matt felületű melegburkolatot vásároljunk. A matt felületű azért praktikusabb a fényesnél, mert a karcolások sokkal kevésbé látszanak rajta, s a székek alatti részen nem lesznek kopásfoltok a padlón. Ez az, amikor a praktikum és az esztétika találkozik.

Vélemény, hozzászólás?