Fejlesztő játékok kicsiknek és nagyoknak

Minden szülő azt szeretné, hogy a gyerekei ügyesen boldoguljanak az életben. Ehhez fontos, hogy kicsi kortól kezdve kibontakozhasson bennük az új dolgok felfedezésének öröme, amiben a fejlesztő játékok óriási segítséget nyújtanak.

Kockákból tornyot építeni majd gyorsan lerombolni, minden kisgyermekes szülő egyik első élménye a gyermekével. A mágneses rajztáblák már bölcsődés korban biztonságosan használhatóak akár szülői felügyelet nélkül is.

Óvodás korban megismertethetjük velük a gyurmázás örömét, vehetünk nekik játék szerszámokat, amikkel begyakorolhatják a fúró, a csavarok és a csavarhúzó használatát. Jól megválasztott fejlesztő játékokkal segíthetünk nekik a rajz- és íráskészség fejlesztésében. Kezdhetjük ezt jó minőségű színes ceruzákkal, aszfaltkrétákkal, kifestőkkel, színezőkkel. Ha a gyermekünk a rajzolásban nagy örömét leli, beruházhatunk egy projektoros rajzasztalba. Ezek a fejlesztő játékok nagy sikerélményt adnak a gyerekeknek.

Kisiskolás korban pedig egy otthoni iskolatáblán nem csak írhatnak, hanem eljátszhatják vele, hogy ők a tanító nénik, tanító bácsik, míg a szomszéd gyerekek, testvérek, játékmacik vagy akár a babák lehetnek az iskolások. Ebben a korban már mutatós járműveket, tornyokat, golyópályákat építenek a gyerekek a különféle fejlesztő játékok segítségével.

Tízéves kor felett még bonyolultabb dolgokat tudnak kitalálni és felépíteni, de egyre kreatívabbak a dekorálásban is. Farsang előtt jó ajándék lehet gyermekünknek egy kreatív arcmaszk és arcfestő készlet, és jól eltelik az idő egy esős hétvégén bármilyen más dekorációs játékkal, legyen az karkötő készítő, gyöngyfűző vagy óradekoráló szett.

Vélemény, hozzászólás?