A raktározás munkakörének a betöltéséhez szükséges kvalitások

Különösen, mióta az online vásárlás ennyire beindult, felértékelődött a raktározás és a raktári munka fontossága. Ha hiszik, ha nem, ez egy nagy szakértelmet igénylő munkafolyamat, olyan, ami logisztikai és emberi ismereteket egyaránt követel. A raktárvezetők feladatkörébe tartozik a komissiózás, a csomag összekészítés, az árukészlet rendszerezés és még számos egyéb terület is, melyekre mind oda kell figyelniük, a feladatokra rá kell állítaniuk embereket.

De maga a raktározás, mint munkakör egy olyan munkafolyamat, mely kevésbé motiváló az emberek számára. Többnyire azok, akik raktárosnak jelentkeznek nem szeretik a munkájukat különösebben, de elvégzik a pénzért. Így a raktárvezető feladata nem merül ki abban, hogy a felsorolt munkafolyamatokat átlátja, ezekre pedig embereket állít be, hanem az emberek motiváltságára is oda kell figyelniük.

Ezen túl a raktározási munkának, különösen a vezető számára vannak adminisztratív része is, ilyen mondjuk a leltározás, illetve a termékkészlet részletes nyomonkövetése és jelentése a pénzügyesek és a boltosok felé.

Például a Mag-Log raktározás is egy komplex dolog, ezen a területen is azok az emberek tudnak hosszú távon megmaradni, akik meglátják ebben a munkakörben a feladat szépségét, illetve akikre lelkesítően hat az, hogy a zűrzavarban rendet teremtenek. A sikeres raktározásnak ugyanis a rend és a fegyelem a kulcsa. Ha nem tudjuk, hogy ezen a területen, hogy induljunk el, akkor vagy egy olyan cég segítségét érdemes kérnünk, akik tanácsokkal tudnak ellátni minket, vagy pedig érdemes lesz egy olyan raktárvezető után néznünk, aki rendelkezik kellő szakmai tapasztalattal.

Vélemény, hozzászólás?