Egyszerű megoldás a minimalista stílus kedvelőinek a táblás kerítés által

Számos kerítés típust láthat az ember, ha végigmegy egy kertes házakból álló lakópark utcáján. Nagy divat volt jó ideig a beton, a térkő, a fa vagy épp a fém kerítések, mindegyikből találhatunk nagyon szép kivitelezésű darabokat, amelyek közül az egyik biztonságosabb, a másik dizájnosabb.

Egyre több helyen látjuk azonban megjelenni a táblás kerítéseket, melyeket eddig főleg közterületeken láthattunk, parkokban. A táblás kerítés lényege, hogy egy párhuzamosan álló fémkeretbe behelyezett 6 mm-es távolságban elhelyezkedő, hegesztett huzalokból álló fémrácsos, bilincses felfogatással készült kerítésfajta.

A táblás kerítések elkészítésének több módja is létezik, a fent leírt 6 mm-es huzaltávolság is egyfajta választható opció, lehet a huzalok távolságán módosítani 25, 30, 35 és 100 mm-es kihagyások választására van lehetőség. Továbbá ezeknek a kerítésfajtáknak olyan típusai is vannak, mely a háló formájában különböznek, ilyenek a 2D-s és a 3D-s kerítések. A 3D-s verzióban vannak háromszög alakú hajlítások. Többféle színben, többféle méretben, különféle kialakításban is legyártatható egy táblás kerítés.

Van manapság már példa arra is, hogy jól mutathatnak az ilyen típusú kerítések a közterületeken túl a magánterületeken is. Ez a minimalista stílus jól illeszkedik a fent említett kertvárosi környezetben is és stílusban hozzá passzoló ház mellett. A táblás kerítés bár nem a legdiszkrétebb darab, de vannak kreatív megoldások arra vonatkozóan, hogy hogyan lehet takarást létrehozni, növények vagy egyéb megoldások bevonásával.

Vélemény, hozzászólás?