Időjárásálló kerítés

Az időjárási viszontagságoknak bizony a kerítésünk is ki van téve, ezért nem mindegy, milyen anyagú kerítéssel rendelkezünk. Télen-nyáron egyaránt különböző behatások érik térelválasztónkat, a nagy hőingadozás is kihatással van az időtállóságára.

Hiába látványos és barátságos egy faanyag, sajnos jobban ki van téve az időjárási behatásoknak, mint a fém kerítés. Ennek tartósságát kiváló hőtágulási képessége adja, ez persze függ a fémötvözettől, de alapvetően kis mértékben tágul vagy zsugorodik. Ez a képesség pedig azért fontos, mert ahol nagyobb eltéréssel tágul és zsugorodik egy kerítés, ott az időjárás váltakozásával megjelennek rajtuk repedések, valamint alaki elváltozások. Ezek pedig rontják a minőséget és a megjelenést is.

Fém kerítés választása esetén a horganyzott vagy szinterezett megoldás lesz a befutó, így nem fog a felső rétegük sem megtörni és pikkelyes formában lehullani a vázról. A fém kerítések átengedik a hideg szeleket, amit a zárt típusok felfognak, ezáltal megfagyhatnak és károsodhat az anyaguk.

A keritesland.hu oldalán táblás és tekercses kiszerelésben is kaphat időjárásálló, horganyzott és porfestett elhatárolókat, így érdemes körülnézni a kínálatban! Számos kiegészítő elem is található náluk, így akár komplett kerítésrendszer vásárlására is van lehetőség, egy helyről megvásárolva az összes szükséges elemet. Az egyik legjobb ár-érték arány mellett vásárolhatunk innen, minőségi termékek mellett, és minőségromlás nélkül!

Vélemény, hozzászólás?