Milyen platformokon mutat jól a napvitorla?

Egyre több helyen lehet látni olyan nagy ernyős megoldásokat, melyek háromszög, négyzet, vagy épp téglalap formában készülnek és kültéri teraszokon, vagy kertekben árnyékolnak a legmelegebb nyári napokban. Ezek az úgynevezett napvitorlák, amiket ma már mindenféle formában, színben és méretben lehet kapni.

Különösen a globális felmelegedés idején lényeges a fényvédelem minden lehetséges módon. Mondjuk a testünket érdemes krémekkel, napos időre való felkészítő barnulással, szloizással edzeni, hogy nehogy leégjünk. A leégésnek ugyanis súlyos következményei lehetnek, már pusztán a súlyos bőrirritáció is nagy károkat okozhat, egy komoly leégés például súlyos fájdalmakat eredményezhet, de ezen túl napszúrás, esetleg bőrbetegségek is kialakulhatnak attól, ha rendszeresen leégünk. Gyerekek számára is biztosítani kell minden lehetséges platformon árnyékos helyet a kültéri játékhoz, ezekre mind megoldást nyújt a napvitorla.

A napvitorla sok helyen felbukkan már, mondjuk a tengerpartokon, ahol a napozni kevésbé szeretők meghúzhatják magukat, vagy éttermek teraszán, ahol kényelmetlen is lenne az étkezés különösen a tűzű napon, vagy ahol kell valami, ami védelmet biztosít a váratlan esőzésektől, erre is jó megoldás a napvitorla, aminek ma már van vízálló verziója is. Magánterületeken, mint mondjuk a kertekben is előnyös választás lehet egy stílusunknak és ízlésünknek megfelel napernyő választása, ahogy óvodákban, játszótereken is nélkülözhetetlenek ma már a magas UV sugárzás mellett ezek az eszközök.

Vélemény, hozzászólás?