Nincs mitől tartani, hiszen kutyabarát a műfű

A lakástulajdonosok köreiben egyre népszerűbb választás a műfű alkalmazása a kertben, teraszon vagy akár csak egy kisebb udvarrészben. Viszont többen a háziállatra és ezen belül a kutyára való tekintettel nem merik bevállalni a telepítését, hiszen egy téves hiedelem van a fejükben erről a témáról.

A korszerű innovatív műfűben pont ez az egyik legkiemelkedőbb pozitív tulajdonság, hogy teljes mértékben kutyabarát. Az emberek tisztában vannak vele, hogy egy népszerű gyártmány, amely nem igényel gondozást, megőrzi a szépségét és teljes évben hasonlóan tündököl. Azt viszont nem tudják, hogy direkt úgy van kifejlesztve, hogy a kutya se tudjon ártani neki és még a vizeletet is profin elvezeti. Sőt azt kell mondani, hogy a műfű ebből az aspektusból is jobb alternatíva, mint a természetes pázsit, ami sok kutyagazda számára megdöbbentő tény lehet.

Ez pedig azt jelenti, hogy a kutyával, macskával és egyéb háziállattal rendelkező lakástulajdonok is dönthetnek nyugodtan a műfű mellett. Csupán egy dologra kell kifejezetten odafigyelni. Mint tudjuk sok állat késztetést érez arra, hogy rágcsáljon, harapdáljon bizonyos tárgyakat, anyagokat. Könnyen megeshet, hogy ez nem lesz másként a műfűre vonatkozóan sem. Ezért a megrendelés előtt érdemes megbizonyosodni arról, hogy valóban olyan minőségi, környezetbarát anyagból áll, ami nem tartalmaz mérgező kémiai vegyületeket, annak ellenére, hogy ez főleg a régebbi verzióknál fordulhatott elő.

Ezt leszámítva pompás megoldás háziállatos egyéneknek és családoknak is.

Vélemény, hozzászólás?